Target Pet Holding bundelt krachten Faunaland en Dobey

20 juni 2011 - 11:06 - 18 reacties

Target Pet Holding bundelt krachten Faunaland en Dobey

Op 8 juni 2011 bereikten de certificaathouders van Faunaland Investering Groep overeenstemming betreffende een intentieverklaring om de aandelen van bovengenomede groep te verkopen aan Target Pet Holding.

De beoogde closure termijn is minimaal 4 weken. Faunaland Investering Groep is 100% eigenaar van Faunaland Franchising en 50% eigenaar van Pet Supply Netherlands.

Target Pet Holding B.V. is reeds sinds 1992 actief in de branche en is eigenaar van Dobey Retail B.V. (Dobey, dol op dieren en Andy’s, super voor dieren) en Van Ree B.V.Participatiemaatschappij Ecart¬†participeert in Target Pet Holding.

Faunaland Franchising B.V. en Dobey retail B.V., beiden actief in de dierenspeciaalzaken branche, vonden elkaar in 2008 op het gebied van gezamenlijke inkoop en diensten ten behoeve van de aangesloten franchisenemers.

De huidige marktontwikkelingen, toenemende concurrentie en vooral de snel groeiende (branchevreemde) verkooppunten¬†zijn aanleiding voor deze samenvoeging. Diverse samenwerkingsverbanden binnen de dierenspeciaalzaken branche kenden de afgelopen jaren (financi√ęle) problemen, staan te koop of verdwenen van de markt. En dat terwijl aan de leverancierszijde meer en meer concentratie plaatsvindt.

De twee franchiseketens Faunaland Franchising en Dobey retail met respectievelijk 94 3n 79 winkels zullen de volumes en expertise gaan bundelen om voor beide organisaties een steviger marktpositie te creeren en om de aangesloten ondernemers een bredere ondersteuning te kunnen gaan bieden. Kortom, efficiency voordelen op zowel inkoop als verkoop voor een steviger basis voor een rendabele continuiteit.

Gertjan Willems, commercieel directeur Doeby Retail en Rene Bestevaar, directeur Faunaland Franchising:

“Naast de verschillen in de vorm van franchise,¬†Dobey midden/hard en Faunaland soft/midden, hebben beide een sterke basis en zijn er vele gelijkenissen die volop perspectief bieden voor een samenwerking op vele fronten. Beide keten organisaties blijven hun eiegen identiteit behouden richting consument en ondernemer. In Waardenburg ontstaat nu echter een Retailhuis waarin zo veel mogelijk gezamenlijke diensten zullen worden ondergebracht ten behoeve van alle aangesloten ondernemers”.

Mari Peters, algemeen directeur TargetPet Holding: “Belangrijk is dat er geen sprake zal zijn van gedwongen ontslagen. Dobey Retail zal uiterlijk per 1 januari 2012 vanuit Waardenburg haar activiteiten voortzetten. In Waardenburg ontstaat een efficiente en krachtige retailorganisatie welke door volume- en expertisebundeling een beter toekomstperspectief biedt voor de aangesloten ondernemers.”

Bron: persbericht Target Pet Holding

Deel dit bericht:


Comments

18 reacties op Target Pet Holding bundelt krachten Faunaland en Dobey

 1. Andy's dierensuperSluiskil says:

  Nu nog wat andere winkels erbij , alle pets places zijn ook welkom , wel even contact opnemen met Dobey in Tiel , anderen die nog het vrije bestaan hebben zijn natuurlijk ook van harte welkom.
  Je kan altijd even luisteren he , over hoe en wat.
  Nu eers de boterhammen erin , zie u later weer

 2. Als winkelier moet je gaan afvragen wie hier het meest aan gaat verdienen aan deze overnamen. Lachen een dobey en een fanualand in een stad of dorp, worden vast heel goede vrienden.Wie gaat wie opeten waar heb ik dat meer gezien.

 3. Als Dobey ondernemer had ik al goed contact met mijn Faunaland collega’s in mijn dorp, ik ben blij voor beide fantastische formules dat zij hun krachten bundelen in deze agressieve tijd waarbij groothandels en leveranciers (terecht of onterecht) steeds hogere eisen stellen aan kortingen en afspraken.

  Gefeliciteerd Faunaland en Dobey!

 4. te koop aandelen faunaland ‚ā¨ 1.00 per stuk, wel een verplicht vast contract van 3 jaar. Je moet wel heel veel aandelen hebben om hier wat wijzer van te worden.

 5. geweldig nieuws voor zowel de dobey- als de faunaland ondernemer. Op deze manier een vuist maken en laten zien zien dat je met soft/midden franchise een van de grote spelers kunt zijn op de nederlandse markt!
  gefeliciteerd , gr.Ricardo,

 6. Goed nieuws, de Faunalanders zijn van harte welkom bij de club. Hiermee is een een goede stap naar toekomst gezet voor alle ondernemers.

  Het eerste voordeel voor de Faunalandondernemer is dat ze de Yardic-steppen nu ook met extra Dobey-korting kunnen krijgen! Gr. Mark

 7. Willem says:

  Allemaal heel mooi nieuws maar word er wel eens verder gekeken dan de neus lang is. Waarom deze fusie? Ooit had Dobey 100 winkels toen ze nog SDN heten. Dit staat voor samenwerkende dierenspeciaal zaken Nederland. Het doel was samen met allen goedkoper inkopen. Maar daar is het nodige in veranderd toen er een dure directeur moest komen en onderhuidse afspraken met leveranciers kwamen. Winkels werden volgepropt met artikelen waar ze niet op zaten te wachten en folders waar alleen Dobey beter van werd. Aandelen die ineens niets meer waard waren en d.m.v. een rechtzaak toch nog zijn vergoed zijn. Al deze zaken zorgden er voor dat het ledenbestand terug liep naar ongeveer de helft. Ook moest er ineens vreemd geld in gepompt worden om van Ree b.v in Amsterdam op te kopen en ook nog eens een filiaal hiervan elders te openen. Allemaal leuke dingen voor de leden helemaal toen dit filiaal opeens dicht moest vanwege finacieele problemen. Ook leuk is het feit dat bij de praticipatie maatschapij die geld in Dobey heeft gestoken toevallig ook een gemeenschappelijke naam in de directie voorkomt. Of is het zijn tweeling broer. En waarom is er geen geld geleend bij een solide bank?. Deze tweeling directeur kan dus heel makkelijk van pet wisselen. En gaan staks alle Faunaland leden ook onder druk een nieuw contact tekenen zoals dat destijds bij Dobey gebeurde ?
  Ik wens de Faunalandleden heel veel sterkte en wijsheid toe.

 8. wat opvalt is dat er geen opmerkingen zijn van faunaland winkeliers, hebben zeker de schok nog niet verwerkt van hun uitverkoop aan target pet holding.

 9. Willem says:

  Komt misschien nog als ze een Halleluja avond mogen bijwonen in Tiel waar ze door artiesten en ander entertainment duidelijk word gemaakt welk een geweldinge tijding hun ten deel is gevallen.
  Fauna leden let goed op en hou je ogen open.
  “The world is full of Kings and Queens who blind your eyes than steal your dreams”

 10. Andy's dierensuperSluiskil says:

  Als ik het zo lees , dan zijn de Dobey winkels absoluut niet teleurgesteld , dus zal de “fusie” gunstig ontvangen worden.
  Willem ja kan je ook nog aansluiten als een Andy’s dierensuper , bij Dobey dus , dat is vrijheid blijheid.
  Je laat maar weten wanneer je aansluit , dan stuur ik bloemetje he
  Dag allen , via DZA wordt er meer losgemaakt als via Dibevo , er wordt hier goed gediscusieerd , prima toch.

 11. Mary peters en zijn broer heeft veel geleerd van de heer olaf Siemens.

 12. A Hendrikx says:

  Nu word er wel heel lovend over de samenvoeging gesproken.
  Ik ben het ook eens met het geschreven artikel van Ben 20 juni.
  Ooit was ik vijfendertigste lid van Faunaland jaren geleden.
  Toen wilde Faunaland samen met Dierenland, zij waren toen
  ook niet in staat om een dorp verder van mij om een scheidingslijn
  te maken van de foldering. Ik werd toen beconcurreerd door mijn
  eigen Faunaland doordat deze collega met dezelfde folder op
  de mat kwam.
  Uiteindelijk ben ik er maar uitgestapt, als je als winkelier te
  lastig bent ( ik vindt kritisch ) ben je zo weg.
  Ik hoop dan ook dat ze naar jaren wat milder zijn geworden.
  Wij blijven in ieder geval zelfstandig.

 13. het verhaal zoals willem de ontwikkelingen bij dobey beschrijft is een kopie van de ontwikkelingen waardoor discus ook falliet is gegaan,ook daar is alleen het bestuur maar beter van geworden en de hardwerkende ondernemers zijn gewoon bestolen van hun eigen ingelegde geld.
  het lijkt er op dat de meeste samenwerkingsverbanden hun doel gezamelijk goedkoper inkopen ,voorbij schieten omdat bepaalde personen alleen hun eigen voordeel zien en dat van de leden vergeten.
  in elk geval is de discussie goed om bij een aantal mensen de ogen te openen en mischien leidt het ook nog tot een ander goed alternatief voor samenwerking van dierenspeciaalzaken.

 14. geachte hr of mevr x
  spreek u uit ervaring over discus of alleen van horen zeggen?
  en leg mij eens uit als de leden “bestolen zijn ” waarom ze dan toch weer een nieuwe club hebben opgericht met veel leden?

 15. Een eigenwijze ondernemer krijg je niet in het keurslijf van een organisatie. Als je een echte ondernemer ben dan sluit je je nergens bij aan en doe je het zelf! Het kost namelijk veel geld om aangesloten te zijn en zij komen steeds met allerlei verzinsels om nog meer geld aan je te verdienen terwijl er niet meer klanten die de kassa spekken in je winkel komen… Of je nou Faunaland of Dobey op je winkelruit hebt staan, de consument komt voor service, duidelijkheid, goede en leuke producten, bijzondere acties etc. etc…

 16. geachte Lee

  wij spreken uit ervaring,en dat is alles wat ik er hier over kwijt wil.
  het feit dat er weer een nieuwe discus organisatie opgericht is wil niet zeggen dat iedereen blij is.
  vaak is het een noodzaak omdat anders de komplete aankleding van je winkel binnen en buiten veranderd moet worden en dat loopt behoorlijk in de papieren.
  als je even kijkt hoeveel discus winkels er nu zijn dan zul je zien dat dit erg ver onder de 185 winkels ligt van voor de problemen bij discus.
  en als reactie op Rolf als je iets verder kijkt als de bekende samenwerkingsverbanden dan zul je zien dat er ook de mogelijkheid is om samen te werken zonder verplichtingen,zonder veel geld te betalen maar wel hele goede inkoop voorwaarden die maar een fractie lager zijn dan bij de grote organisaties.

 17. Willem says:

  Misschien eens een mooi taak van de Dibevo om eens een vergelijkend onderzoek te starten naar alle plussen en minnen binnen de franchise en inkooporganisatie’s. Maar dan wel onafhankelijk want er word wat zand in de ogen van mensen gestrooid. En als we dan toch bezig zijn kan er best wel een keurmerk aan gehangen worden. Of….. is de Dibevo bang dat dit leden gaat kosten?

 18. een vergelijkend onderzoek door dibevo lijkt mij niet erg zinvol omdat er heel veel kruisverbanden zijn met de diverse organisaties,mkb nederland zou dit wel kunnen denk ik.
  maar gewoon zelf alle condities opvragen en de feiten op een rij zetten is nog de eerlijkste manier en dan is ook alleen je eigenblang de maatstaf

Laat een reactie achter

DSZ Actueel stelt het zeer op prijs dat haar lezers laten weten hoe ze over bepaalde ontwikkelingen in de branche denken en die meningen en ervaringen ventileren. We willen daarbij echter wel vragen om daarbij de volledige naam (voornaam en achternaam) bekend te maken. Gebeurt dat niet, dan wordt de reactie niet geplaatst.

Reacties zijn niet meer mogelijk.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten