Rotterdam verplicht muilkorf voor hoog-risicohonden

9 november 2017 - 10:11 - 0 reacties

Rotterdam verplicht muilkorf voor hoog-risicohonden

In Rotterdam moeten binnenkort alle hoog-risicohonden verplicht een muilkorf dragen op straat. Daarnaast komt er een meldpunt waar mensen honden kunnen rapporteren. Als blijkt dat een hond inderdaad gevaarlijk is, wordt een muilkorf ook verplicht.

Het verplicht muilkorven geldt voor alle honden die op de landelijke lijst van hoog-risicohonden staan. Bij een melding van een buurtgenoot hoeft de hond niet op die lijst te staan. Wethouder Eerdmans (Leefbaar, veiligheid) wil niet wachten op definitieve regels voor gevaarlijke honden door het Ministerie van Landbouw. “Als de hazen te langzaam lopen, dan beginnen we gewoon. Ik wil niet dat nog een kind gebeten wordt omdat de minister te laks is.’” Eerdmans zou ook graag zien dat de burgemeester kan beslissen een hond af te nemen. Er is echter nog geen wet die dat toestaat.

Behalve de muilkorf en het meldpunt mogen gebiedscommissies plekken aanwijzen waar bepaalde honden niet mogen komen, zoals speeltuinen en winkelstraten.

Acht Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s) gaan de nieuwe regels handhaven en krijgen daarvoor een extra cursus over agressieve honden. De boete voor het niet dragen van een muilkorf wordt 230 euro.

Bron: LICG, foto: Joshua Sherurcij


Deel dit bericht via: |Comments

Nog geen reacties op Rotterdam verplicht muilkorf voor hoog-risicohonden

Laat een reactie achter

DSZ Actueel stelt het zeer op prijs dat haar lezers laten weten hoe ze over bepaalde ontwikkelingen in de branche denken en die meningen en ervaringen ventileren. We willen daarbij echter wel vragen om daarbij de volledige naam (voornaam en achternaam) bekend te maken. Gebeurt dat niet, dan wordt de reactie niet geplaatst.