Het vierde artikel in de serie over het netwerk achter de puppyhandel van Follow the Money

15 november 2017 - 08:11 - 0 reacties

Het vierde artikel in de serie over het netwerk achter de puppyhandel van Follow the Money

In deel IV van het dossier over Plofpuppy’s belicht Follow the Money de zijde van de consument. Ook hier blijkt: goedkoop is duurkoop. 

FTM over de serie artikelen: “De handel in zieke pups levert jaarlijks tientallen miljoenen op en is na drugshandel Europa’s meest lucratieve business. Ook in Nederland ‘bloeit’ deze handel volop: ruim een derde van onze puppy’s zijn afkomstig uit de zogeheten ‘broodfok’. Wie verdient hieraan en wat zijn de gevolgen voor de samenleving? In dit dossier legt Follow the Money de financiële keten van de illegale puppyhandel bloot”.

Voorgaande artikelen waren:

Een artikel dat als snel in deze serie past is het verhaal van Renee over de aankoop van een hond. Zij betaalde 3200 euro voor een, wat bleek, een doodzieke rashond.

Bron: Follow the Money


Deel dit bericht via: |Comments

Nog geen reacties op Het vierde artikel in de serie over het netwerk achter de puppyhandel van Follow the Money

Laat een reactie achter

DSZ Actueel stelt het zeer op prijs dat haar lezers laten weten hoe ze over bepaalde ontwikkelingen in de branche denken en die meningen en ervaringen ventileren. We willen daarbij echter wel vragen om daarbij de volledige naam (voornaam en achternaam) bekend te maken. Gebeurt dat niet, dan wordt de reactie niet geplaatst.

Reacties zijn niet meer mogelijk.